کاش صاحب برسد این جوانان همه را در ره خود پیر کند

...دغدغه های فرهنگی

اللهم جعل لسانی بذکرک لهجا...

جمعه, ۵ مهر ۱۳۹۲، ۱۰:۵۰ ق.ظ

ذکر آثار شگفت انگیزی دارد تا آنجا که حتی ذاکر شبیه مذکور می شود.

ز بس بستم خیال تو، تو گشتم پای تا سر من                

 تو آمد رفته رفته رفت من آهسته آهسته

آنکه خیلی به یاد پول است شکل پول می شود، سرد و بی احساس و بی عاطفه. آنکه خیلی به یاد خداست شکل خدا می شود و شکل خدا اسماء حسنا و صفات علیای اوست. هرکسی شکل همان است که خیلی به یاد آنست. انسان تنها موجودی است که صورتش را خودش با دست خودش به تصویر می کشد، با یادش با اندیشه اش با اعمال و رفتارش. یکی صورتی درنده برای خود نقش می کند و یکی صورتی عطوف برای خویش نقاشی می کند. هرکس هرکه را دوست دارد زیاد به یاد اوست و شبیه به او. خدا محبتش را دردل توانداخت تا شبیه به او باشی و تو را گفت که زیاد یادش کنی وَ أَلْقَیْتُ عَلَیْکَ مَحَبَّةً مِنِّی وَ لِتُصْنَعَ عَلى‏ عَیْنی‏ این محبت، این یاد، و این استعداد شبیه به او شدن بزرگترین سرمایه تست و وای بر آنکه جای دیگری برود، وای بر آنکه دل از اینجا جایی دیگر ببرد. وای برآنکه محبوب اصلی را فراموش کند و محبوبی بدلی برگزیند.

ذکرحقیقی آنست که در دل است ودر میان جان نه آنکه تنها بر زبان است. ذکر زبانی برای آنست که شاید روزی بتواند ذکر دل و جان را برانگیزد. البته اگر ذکر در جان بود لاجرم بر زبان جاری خواهد شد اما نه چنین است که هر ذکری بر زبان بود در جان باشد و موثر افتد. چه بسا ذکرها که بر زبان است اما دل گرفتار غوغاهای بیگانگی و چنین ذکری نه ذکر که نسیان است.

یکی از بهترین راه های ذکر، انس با معارف است. کسی که از معارف بهره ای داشته باشد بالاترین ذکر و برترین مرتبه قرب را دارد.  

یکی دیگر از راه های ذکر دعاست. دعا هم ذکراست هم خضوع وخشوع در برابر مولی است.  همین خواندن او حتی اگر برای چیزی نباشد یک جمله کامل و زیباست. یکی از راه های ذکر تکرار نامهای زیبای خداست بشرط اینکه با معرفت محبت و توجه همراه باشد. بعضی گمان برده اند که وقتی کسی مثلا می گوید یا الله این یک جمله نیست و حتما بعد از خطاب باید چیزی بگوید. در گفتگوهای روزمره بسیار هست که وقتی کسی کسی را دوست می دارد او را فقط صدا می زند وچقدر معنا در این صدا زدن نهفته است که بسیار بیش از هنگامی است که جمله ای خاص گفته می شود.

دعای سحر در میان دعاها این ویژگی را دارد که سوال مفعول دوم ندارد. نمی گوید از تو می خواهم چیزی را بلکه می گوید خدایا تو را می خواهم. خدایا با جمالت تو را می خواهم با بهایت تو را میخواهم با قدرتت تو را می خواهم.

یکی دیگر از راه های ذکر نشستن با دوستان خداست که انسان را به یاد خدا می اندازند.

تنها تکرار ذکر و کثرتش مطلوب و تاثیرگذار است. کمتر کسی است که گاهی ذکری نداشته باشد. همه اولیاء به هرچه رسیدند از ذکر رسیدند اما تفاوت آنها با دیگران این است که ذکری پیوسته داشته اند. نمی شود کسی را دوستش داشته باشی و فقط گاهی یادش کنی، تنها هنگامی که کاری با او داری یادش کنی. خدا را یاد کن آنطور که نشان دهی دوستش داری، خیلی دوستش داری، بیشتر از همه دوستش داری. خدا را یاد کن آنچنان که نشان دهی عاشقش هستی دیوانه اش هستی. مجنون شو تا لیلی ات شود. عاشقش شو تا عاشقت شود. عاشقش شو تا بدانی که چقدر دوستت دارد وخبر نداری. گفتم که ماه من شو گفتا اگر برآید

محسن ز

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۷/۰۵
محمد قاسمی

نظرات  (۴)

۰۵ مهر ۹۲ ، ۱۱:۰۳ محمد حسین
سلام آمحسن
آمدی جانم بقربانت ولی حالا هم هشطو نی
صرفا جهت اطلاع:
دوستان مطالب ابتدا در word با فونت b nazanin 14 تنظیم کنید و سپس در بلاگ کپی فرمائید.
 باتشکر
۰۵ مهر ۹۲ ، ۱۱:۱۷ محمد حسین
فاصله بین خطوط هم 1.5 باشد.
یاحق
آ محسن سلام.
بسیار عالی.
استفاده کردیم.
التماس دعا
۰۵ مهر ۹۲ ، ۱۹:۰۱ دوستانی از هم دور ولی نزدیک
سلام به دوستان عزیز.
اقا معین ان شااله به زودی شروع میکنه.چندروزی یه کم مشغله و مشکل داره.دوستان بعضی جاها تو مطالبتون مشکلی اگه باشه ، درستش میکنم.با اجازه. مثلا این پست محسن، عکس رو به خوبی نمایش نمیداد که درستش کردم.
مطلب دیگه راجع به نظر آغ حسین که گفت تو word مطالبو تایپ کنیم، به نظرم تو همون سیستم خودمون خوب میشه.بقیه سیستم ها خراب نشون میده. اگر یکی از فونتای خود blog مثل georgia  رو انتخاب کنیم، همون بمونه.
مطلب دیگه به زودی کمیته IT زیرساخت ارتباط تصویری اعضا روهم ساماندهی میکنه ان شااله.
مطلب دیگه به وبلاگ sobhe-ghareeb.blog.ir حتما سر بزنید.ان شااله به زودی یکی از پربارترین وبلاگ ها خواهد بود.نویسنده رو هم همه میشناسید.
منتظر نظرات شما راجع به طرح بالای وبلاگ هستم.چون تو photoshop باید طراحی شه.
محسن ز، یه کم انگیزش بفرست.بچه ها سست نشن.
مدیر کتابا رو زودتر ردیف کن.
قربان شما محمد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی